Tips bij schade - Auto Service Polder

Wat moet u doen bij schade? Om in geval van schade aan uw auto aanspraak op uw rechten te kunnen...

Wat moet u doen bij schade?

Om in geval van schade aan uw auto aanspraak op uw rechten te kunnen maken, zijn de volgende punten van belang:

Zorg dat u altijd een schade-aangifteformulier bij de hand heeft.
Bij een aanrijding moeten beide partijen een schade-aangifteformulier invullen. Dit voorkomt discussie achteraf. Stop het schade-aangifteformulier + een pen dus in het dashboardkastje of bij uw autopapieren. U heeft geen schade-aangifteformulier meer? Neem dan snel even contact met ons op.

Waarschuw de politie.
Zeker bij een zwaar ongeval is het noodzakelijk zo snel mogelijk de politie te waarschuwen. Zij zorgen ervoor dat andere hulpdiensten, zoals ambulance en brandweer op de hoogte worden gebracht. Bovendien stellen zij een onafhankelijk schade-rapport op.

Noteer adressen van eventuele getuigen.
Verklaringen van getuigen kunnen een belangrijke rol spelen bij de schaderegeling. Noteer dus altijd hun namen en adressen. Op het schade-aangifteformulier is hier plaats voor ingeruimd.

Treed nooit in discussie met de andere partij.
Na een ongeval is er vaak sprake van een schrikreactie. Probeer toch zo objectief mogelijk te blijven en ga geen discussie aan met de andere partij. Ga ook nooit in op het aanbod de schade onderling te regelen.

Regel de schade-afwikkeling niet zelf.
Wij zijn er voor om u te helpen bij de schade-regeling. Onze kennis en ervaring maakt ons een gelijkwaardige gesprekspartner van elke verzekeringsmaatschappij. U kunt er zeker van zijn dat de afhandeling door ons snel en accuraat wordt geregeld.

De groene kaart: uw WA-verzekering in het buitenland.
Als u met de auto naar het buitenland gaat, denk dan aan de groene kaart en onderteken deze. Over de grens is het een verplicht document, waarmee u kunt aantonen dat u verzekerd bent.

Parkeerschade
Als u bij uw geparkeerde auto komt en deze blijkt beschadigd te zijn, lat dan de auto staan, noteer namen en adressen van getuigen en waarschuw de politie. Dit is namelijk van uitermate belang om de schade via het Waarborgfonds verhaald te krijgen, als de parkeerschade door een gemotoriseerd voertuig is ontstaan.

Neem altijd contact met ons op.
Neem dus altijd contact met ons op als u ten gevolgen van een aanrijding of door een andere oorzaak autoschade heeft. Wij staan u met raad en daad terzijde bij de afwikkeling.