Automaatbak Spoelen Haarlem

Automaatbak Spoelen

Garage Auto Service Polder is gespecialiseerd in het spoelen van versnellingsbakken. De kosten zijn afhankelijk van het merk en model van uw auto. Hoe meer er met uw auto wordt gereden, hoe eerder het aan onderhoud toe is.

Wanneer de transmissie van uw voertuig slijt, komen er kleine deeltjes vrij die zich vermengen met de ATF (automatische transmissievloeistof) en deze daardoor verontreinigen. Wacht niet te lang met het spoelen van uw versnellingsbak omdat dit goedkoper is dan het laten vervangen ervan.

Hoe kunt u merken dat uw transmissie gespoeld moet worden?

  • Hoger brandstofverbruik en verkeerde toerentallen
  • Bonken en/of slippen en haperen
  • Zwaar schakelen
  • Kickdown weigert

Als u de hierboven genoemde tekenen opmerkt, kan dit duiden op een probleem met uw motor. Wij adviseren daarom onmiddellijk contact op te nemen met onze servicedienst.

Automaatbak Spoelen €185 ex. btw ex. filter

Waarom moet ik mijn Automaatbak laten spoelen?

Het spoelen van een automaat is een belangrijk onderdeel van het onderhoud, omdat problemen in de automaat moeilijk zijn te ontdekken totdat ze zich voordoen.

Het spoelen van de automaat is een onderhoudsproces waarbij met behulp van een volledig geautomatiseerde flush machine alle olie uit het systeem wordt gespoeld. Door het spoelen worden vuil, slib, metaalsplinters en andere verontreinigingen uit de automaat verwijderd, zodat deze niet langer aanwezig zijn.

Door de automaat regelmatig door te spoelen, blijft deze goed functioneren. Wanneer de automaat wordt gespoeld tussen de 60.000 en 90.000 kilometer (of ongeveer 50-65% van zijn levensduur), wordt de kans op technische problemen die leiden tot een oncomfortabele rijervaring aanzienlijk verkleind.

Als u problemen ondervindt zoals slecht schakelen, bonken en slippen in de transmissie van uw auto, kan het spoelen van de automaat deze vaak oplossen.

De olie in een versnellingsbak is bedoeld om de levensduur van het voertuig mee te gaan, dus de meeste dealers en autofabrikanten zeggen dat spoelen niet nodig is. Na verloop van tijd raken de oliekanalen en lamellen verstopt met vuil door slijtage. Bij het niet tijdig spoelen van uw automaat kan een reparaties of een volledige revisie van de automaat nodig zijn.

Wanneer moet ik mijn automaat spoelen?

Hoe wordt de Automaat gespoeld/geflushed?

Uw automaat wordt in een temperatuur gecontroleerde ruimte geplaatst en aangesloten op een automatisch spoelapparaat. Het spoelproces bestaat uit 2 stappen: reinigen en olie verversen. Beide vinden plaats terwijl de motor draait, waardoor een grondigere reiniging plaatsvindt.

Stap 1, Reiniging.

De eerste fase van het spoelprogramma is een reinigingscyclus: speciaal reinigingsmiddel wordt door de automaatbak gespoeld, waardoor al het vuil en slib wordt verwijderd.

Stap 2, Vervanging van de olie.

Tijdens deze tweede fase verwijdert de machine de oude olie uit de automaat en vervangt deze door nieuwe. Zo verwijderen we 95% van de oude olie, en indien nodig vervangen we het filter.

Onze spoelservice is veilig en betrouwbaar; wij gebruiken alleen producten van de hoogste kwaliteit. Dit betekent dat uw versnelling in goede staat verkeert nadat u deze heeft laten spoelen.

Wanneer kan ik mijn automaatbak laten spoelen?

offerte aanvragen

Offerte Aanvragen

arrow
afspraak maken

Afspraak Inplannen

arrow
car service

Service Uitvoeren

Automaatbak specialist voor diverse automerken

Auto Service Polder – Automaat Spoelen

Bekijk hieronder een informatief filmpje dat in een paar minuten alle belangrijke informatie weergeeft voor automaatbak spoelen.

GolfCamper -Volkswagen automaatbak spoelen vlog

Bekijk de vlog van Hans Wognum en zie hoe wij zijn golfcamper de Volkswagen T5 California onder handen hebben genomen.

Veelgestelde Vragen

Wat kost het spoelen van een automaatbak?

De gemiddelde kosten voor het spoelen van een automaat bedraagt 185 euro exclusief BTW en exclusief filter.

Hoeveel kost het om uw auto te laten spoelen?

Vraag nu een offerte aan of neem contact met ons op. 

Het regelmatig spoelen van de automaat is goed voor het onderhoud, en kan problemen helpen voorkomen. Maar als u niet zeker weet of de automaat spoelen noodzakelijk is of uw specifieke klacht zal oplossen, kunnen wij u hierover adviseren tijdens een gratis consult of proefrit.

Het regelmatig spoelen van de automaat is goed voor het onderhoud, en kan problemen helpen voorkomen. Maar als u niet zeker weet of automaat spoelen noodzakelijk is en of het uw specifieke klacht zal oplossen, kunnen wij u hierover adviseren tijdens een gratis consult of proefrit.

Onze spoelmachines geven het beste resultaat. We gebruiken olie om uw automaatbak te spoelen in ongeveer 30-90 minuten.

Als u uw automaatbak bij ons laat spoelen krijgt u 3 maanden garantie op: Arbeid, filter en olie

Aangezien wij niet in de automaatbak kunnen kijken bij het spoelen kunnen wij u geen garantie geven op de automaatbak. Tevens kunnen wij u niet garanderen dat een spoelbeurt alle problemen verhelpt. Bij een spoelbeurt vervangen wij de olie en filter en reviseren wij niet de automaatbak! 

Als na het spoelen van de transmissie problemen blijven bestaan, raden we u aan om de transmissie te laten reviseren. Tijdens een revisie wordt uw transmissie uit elkaar gehald en onderzocht wat het probleem is.

Bij Auto Service Polder hebben onze technici uitgebreide kennis en ervaring met het werken aan DSG-transmissies en gebruiken geavanceerde apparatuur om ervoor te zorgen dat de spoeling nauwkeurig en effectief wordt uitgevoerd.

Neem contact op met Auto Service Polder voor meer informatie over onze DSG spoelen service of om een afspraak te maken.

Wij Spoelen de transmissie voor de volgende merken:

DSG spoelen kan ook bij auto service polder. Staat uw automerk er niet tussen? Neem dan contact met ons op en wij helpen u graag verder.