Motor revisie Haarlem

Motor Revisie Haarlem

Bij Auto Service Polder is het mogelijk om een motor revisie te laten uitvoeren voor de volgende type motoren

Wanneer is een motorrevisie nodig?

Specialist in Motor Revisie

Bij Garage Auto Service Polder zijn we experts in het reviseren van motorblokken, cilinderkoppen en kleppen. Wij kunnen bijna elk Duits automerk repareren! Wij staan bekend om onze expertise in het reviseren van motoren van de merken BMW, Audi, Volkswagen, Seat en Skoda (VAG)! Bij een motorrevisie halen we de gehele motor van een voertuig uit elkaar en reinigen deze grondig. Als een ouder voertuig moeilijk te besturen is, kan een motorrevisie een optie zijn. Wij kunnen de motor van uw auto reviseren zodat deze weer soepel loopt. Voor een afspraak kunt u ons bellen op 023 – 58 34 549. Wij helpen u graag verder!

Bij Auto Service Polder kunt u terecht voor:

  • Motor revisie
  • Ketting revisie
  • Opbouwen van turbomotoren
  • Compressor ombouw

Overmatig Olieverbruik 

Een goede indicatie dat uw motor voortijdig slijt, is overmatig olieverbruik. Wanneer een motor een grote hoeveelheid olie opneemt, gaat hij slechter presteren en kan hij uiteindelijk helemaal stoppen met lopen. Overmatig olieverbruik kan ernstige schade en slijtage aan een motor veroorzaken als het niet wordt gecontroleerd.

Wanneer een motor door een defect is beschadigd, kan hij worden gereviseerd. Als bijvoorbeeld de distributieketting breekt of een klep of zuiger niet goed werkt en bij hoge toerentallen schade veroorzaakt aan andere onderdelen van de motor, zal demontage nodig zijn om te beoordelen in hoeverre er iets vervangen moet worden. Vervolgens wordt een onderscheid gemaakt tussen de onderdelen die moeten worden vervangen en de onderdelen die nog kunnen worden gebruikt of opgeknapt.

Verbeterde zuigers T(F)SI motoren.

Van sommige VAG TFSI-motoren is bekend dat ze grote hoeveelheden olie verbruiken. Het probleem deed zich het vaakst voor bij de 1,8- en 2-liter modellen van 2008-2012, maar ook andere versies zijn kwetsbaar. Om het olieverbruik te elimineren, kunnen de zuigers van deze motoren worden vervangen door exemplaren met een betere passing en verbeterde olieschraapveren. Dit omvat ook het vervangen van de koppakking, de distributieketting en de hydraulische spanner – allemaal onderdeel van een motorrevisie.

Olieverbruik T(F)SI motoren

Volkswagen, Audi, SEAT en Skoda auto’s staan bekend om hun hoge olieverbruik. Veel bestuurders maken zich zorgen over dit probleem, maar wij verzekeren u dat elke motor wat olie verbruikt, anders kan hij niet goed functioneren. Wanneer dit gebeurt, gebeurt dit over een lange periode – vele duizenden of zelfs tienduizenden kilometers. Gewoonlijk kan vermenging met vocht en koolstof het niveau stabiel houden totdat de onderhoudsbeurten weer moeten worden uitgevoerd.

Het olieverbruik wordt pas een probleem als het boven de één liter per 2.000 kilometer uitkomt. Helaas blijkt dit in veel gevallen het geval te zijn met de T(F)SI-motoren van de V.A.G Groep – vooral versies van 1.8 en 2 cilinders (2008-2012), maar ook enkele andere varianten zoals 1×4 liter of 3 cilinders. De oorzaak van de olielekkages ligt in een ontwerp probleem met de veren dat wij in het volgende artikel nader toelichten.

Wanneer kan ik mijn motor laten reviseren?

offerte aanvragen

Offerte Aanvragen

arrow
afspraak maken

Afspraak Inplannen

arrow
car service

Service Uitvoeren

Wij Reviseren de volgende automerken

Veelgestelde Vragen

Wat kost het reviseren van mijn motor?

Een motor revisie is meestal een goedkopere optie dan een nieuwe motor aanschaffen. Wanneer uw motor gereviseerd wordt, zal er zorgvuldig gekeken worden naar welke onderdelen vervangen moeten worden en welke gerepareerd kunnen worden.

De kosten van een motorrevisie zijn afhankelijk van hoeveel onderdelen er moeten worden vervangen. Daarnaast kunnen bepaalde onderdelen van de premium automerken duurder zijn dan andere automerken. Al met al is een motorrevisie prijs lastig vooraf inzichtelijk te krijgen. Neem voor een offerte contact met ons op en wij helpen/adviseren u graag!

Wij hebben ook gereviseerde motoren op voorraad. Neem een kijkje in onze webshop of neem contact met ons op.

De gehele reparatie neemt ca. 4 werkdagen in beslag, wij kunnen u vervangend vervoer aanbieden voor € 19,00 excl. B.T.W. per dag.

Je krijgt bij de motor revisie 12 maanden garantie op de door ons uitgevoerde werkzaamheden.