Roetfilter Reinigen Haarlem

Roetfilter Reinigen bij Auto Service Polder

Waarom absurd veel geld uitgeven om uw roetfilter te reinigen als u naar ons kunt komen en wij het voor een fractie van de prijs doen? Wij begrijpen dat het verwarrend en frustrerend is als uw roetfilter lampje gaat branden, maar maak u geen zorgen, wij zijn er om u te helpen!

Bij Garage Auto Service Polder reinigen wij betaalbaar uw roetfilter zodat u snel weer de weg op kunt. Met vele jaren ervaring in de auto-industrie zijn wij er om u te helpen met al uw roetfilter problemen. Wij hebben met succes filters gereinigd, niet alleen bij auto’s, maar ook bij campers. Neem snel contact met ons op voor een gratis consult.

Onze focus op klanttevredenheid betekent meer dan alleen het reinigen van uw luchtfilter. Wij doen ruim van tevoren onderzoek en hebben de nodige ervaring in huis om elk probleem met uw luchtfilter te kunnen verhelpen.

Roetfilter Professioneel Reinigen €125 ex. btw

Wat is een roetfliter?

Een roetfilter is een apparaat dat wordt gebruikt om deeltjes uit de uitlaatgassen te verwijderen voordat deze de achterkant van het voertuig verlaten. Het filter bevat een reeks kleine gaatjes, te klein om uitlaatgassen door te laten, maar groot genoeg om deeltjes op te vangen. Het deeltjesfilter vangt specifiek deeltjes op door ze aan het oppervlak van het filter te plakken.

Het deeltjesfilter bevindt zich meestal in het uitlaatsysteem en bestaat uit een reeks honingraatvormige cellen. Deze cellen vangen deeltjes in de uitlaatgassen op en voorkomen dat ze in de atmosfeer terechtkomen. Na verloop van tijd kunnen de cellen verstopt raken met roet en andere deeltjes, waardoor de filter minder effectief wordt. Als het filter niet regelmatig wordt schoongemaakt, kan dit er uiteindelijk toe leiden dat de motor vermogen verliest en de katalysator beschadigd raakt. In sommige gevallen kan een verstopt roetfilter er zelfs toe leiden dat de motor uitvalt.

Door uw roetfilter te laten controleren met onze gratis diagnose, kunt u kostbare schade voorkomen die kan oplopen tot meer dan €1500. Met een regelmatige controle kunt u onnodige problemen en kosten in de toekomst voorkomen!

Hoe herken ik een verstopte roetfilter?

Professionele Roetfilter Reinigingsmachine

Het vervangen van een roetfilter is niet alleen duur, maar ook schadelijk voor het milieu. Een goedkopere en duurzamere optie is om uw bestaande filter te laten reinigen bij Auto Service Polder. Wij gebruiken gerecyclede materialen en biologisch afbreekbare middelen in ons reinigingsproces om onze impact op het milieu te minimaliseren.

Roetfilters kunnen op een aantal manieren worden gereinigd afhankelijk van het type filter en de ernst van de verstopping. Voor lichte tot matige verstopping kan een proces worden toegepast dat regeneratie wordt genoemd. Hierbij worden de opgehoopte deeltjes in het filter verbrand, door middel van warmte of een chemisch proces. In ernstigere gevallen kan het nodig zijn het filter te vervangen.

Wij reinigen uw roetfilter of katalysator snel en grondig. Hierdoor wordt 99% van het vuil verwijderd en is het filter weer zo goed als nieuw. U ontvangt van ons een certificaat waaruit blijkt hoeveel vuil er tijdens onze service is verwijderd. Dankzij onze service merkt u hoeveel tijd er wordt bespaard en hoe sterk de kwaliteit van uw voertuig verbetert

Wanneer kan ik mijn roetfilter laten reinigen?

offerte aanvragen

Offerte Aanvragen

arrow
afspraak maken

Afspraak Inplannen

arrow
car service

Service Uitvoeren

Roetfilter Reinigen voor diverse automerken

Veelgestelde Vragen

Wat kost het reinigen van een roetfilter?

Wij reinigen uw roetfilter professioneel zodat deze zo goed als nieuw. Het roetfilter kost €125,- exclusief BTW en exclusief arbeid (hangt van de auto model af). Voor een volledige prijs of offerte kunt u het beste contact met ons opnemen. 

Het reinigen van roetfilter kan preventief gebeuren, maar het is ook mogelijk dat u al tegen verschillende problemen aanloopt. Misschien trilt uw auto bijvoorbeeld, of heeft u regelmatig last van schokken. Dit zijn tekenen van een verstopte roetfilter.

Wij bevelen aan om een afspraak in te plannen voor het reinigen van uw roetfilter. Wij hebben de meest gangbare filters op voorraad en kunnen snel aan de slag.

Voor een auto is de wachttijd ca. 60 minuten, voor een vrachtwagen is de wachttijd 60 tot 90 minuten voor het reinigen van de vrachtwagen roetfilter.

U krijgt 6 maanden garantie op het reinigen van de roetfilter mits de motor technisch in orde is natuurlijk. Als u bij ons alleen een losse roetfilter aanschaft is de garantie 3 maanden op de roetfilter.